Waar kunt u mij voor inschakelen ?

Waar kunt u mij voor inschakelen ?

  1. Inzicht: Ik kan u inzicht geven in uw huidige- en toekomstige financiële situatie en daarbij aangeven op welke manier u uw toekomstplannen kunt realiseren waarbij ik natuurlijk rekening houd met de fiscale mogelijk- en onmogelijkheden. Daarbij heb ik een financieel rekenprogramma tot mijn beschikking en presenteer de resultaten in een Financieel Inzicht Rapport.
  2. Risicobeheer: Bij het maken van het Financieel Inzicht Rapport breng ik in kaart hoe de financiële situatie van u (bij arbeidsongeschiktheid) en van uw nabestaanden (bij overlijden) eruit komt te zien als deze onverhoopte situaties zich voor gaan doen. Daarbij laat ik ook zien op welke manier u deze risico’s kunt beheersen en welke kosten daarmee gemoeid zijn.
  3. Financieringsvraagstukken: Ik heb zeer ruime ervaring als hypotheek en kredietadviseur en kan u helpen met financieringsvraagstukken, zowel privé als zakelijk.
  4. Bemiddeling: Ik kan bemiddelen bij zakelijke geschillen vanwege mijn brede financiële kennis en gespreksvaardigheden (heb daarvoor een mediationopleiding gevolgd). Emoties kunnen een grote rol spelen en de onderhandelingen vertroebelen. Ik kan ervoor zorgen dat u “on speaking terms” blijft en het uiteindelijke doel niet uit het oog gaat verliezen.
  5. Optimaliseren relatie zakelijk/privé: Ik heb als financieel planner de laatste 13 jaar voornamelijk ondernemers en “vrije beroepers” geadviseerd. Daarbij heb ik honderden jaarcijfers voorbij zien komen en geconstateerd dat de relatie zakelijk/privé niet altijd optimaal is ingevuld. In het Financieel Inzicht Rapport geef ik ook aan waar in mijn ogen de onvolkomenheden zitten en hoe deze “gerepareerd” kunnen worden.
  6. Estate Planning: Ik heb in de loop der jaren vele schenkingsplannen gemaakt. Daarbij breng ik eerst in kaart hoe de financiële situatie is, welk deel van het vermogen de langstlevende partner nodig gaat hebben en welk vermogen dus in beginsel bij leven al overgeheveld kan worden. Daarnaast bespreek ik de diverse testamentvormen (toegespitst op uw situatie) en laat ik middels het testament-optimalisatieplan zien hoe de verschillende varianten in uw situatie uitwerken.